Friday, December 25, 2009

~ Yang Mana Satu Pilihan Dihati ~

Disebabkan mama berpindah pun dalam masa yang agak singkat... preparation tuk masuk rumah pun agak tergesa-gesa... sebab dah tak sabar pun ye kot..huhuhu.. tapi apapun alhamdulillah sekarang dah duduk umah sendiri... puas sesangat... walaupun rumah kami masih belum lengkap dan sempurna... tapi mama bersyukur sangat.. syukur tak terhingga.... kami sekeluarga boleh hidup dengan selesa... dan yang paling penting rumah sendiri... alhamdulillah... Sebenarnya kalau diikutkan... memang hajat dihati tu nak cat rumah sebelum pindah... tapi apakan daya... masa dan keadaan tidak mengizinkan... tapi tak perlah... orang kata... pelan-pelan kayuh... mama tak naklah cat dalam waktu yang singkat... nanti hasilnya tidak seperti yang diinginkan... itu yang mama tak nak... kalau boleh biar puashati... tak nak main hentam kromo je... mama tak nak tersalah pilih kaler... dan kalau nak buat feather wall pun.. kalau boleh biar sesuai... designnya pun kalau boleh mama tak nak terlalu berani dengan warna... nanti jadi taska pulak rumah mama... yang mama baca... warna di living dan hall tak boleh lebih dari dua warna... kalau tidak memang jadi meriahlah rumah... tapi ada setengah orang suka... pada mama.. mama tak berapa suka.. sebab living dan hall adalah tempat kita beristirehat... kalau boleh mama nak warna yang nampak lembut dan menenangkan... sekarang tengah dok fikir kaler apa sebelum beli cat... Jom kita jamu mata di website NipponPaint... sangat menarik...


Biru pun cantik... tapi macam kain budak sekolah menengah pulak...
Design daun tu pun mama suka.. sangat menarik...kan...?


Ini pun sangat lembut... sesuai untuk ruang tamu... sangat menenangkan jiwa...


Ini pun cantik... warna yang agak berani... untuk bedroom...


Ini pun salah satu warna moden untuk 2010 dari nipponpaint... sangat memikat hati... dengan creativity design nya yang agak unik... huhuhu...


Ini salah satu combination warna yang sangat-sangat lembut... mama sangat suka... very sweeeettt.... huhuhu.. tengah fikir lagi ni...



Putih itu suci... sangat menenangkan...


Untuk bilik Aqilah... teringin sangat nak set-up.. tapi lum set-up lagi... ahaks... insyallah bilik Aqilah maybe kaler pink yang paling kanan sekali tu je kot...haks... creativity design nya tengoklah camana nanti..nak buat ke tak... tunggu cat dah ada depan mata baru leh dipelbagaikan ye tak...

6 comments:

nasazfrog... said...

kak nippon semua kale cantik2 la,,, nak decorate kena tgk tempat la kan,, nak padankan kale yang sesuai kan,,, ishh geram seh tgk kale2 tuh,, cantik sungguh..

LiAnA said...

ku pun thn depan nk cat jugak..maybe upah orang kot.. sebab nk cat 1 umah luar & dalam.. tak larat hby nk cat sorang.. mau sethn baru siap kang hahaha.. so far ICI cat terbaik.. tp kita ni kdg terpikat pada colorkan.. nippon ni color dia cun skit..

CuTeMiUt78 said...

eemmmm skee tgk yg kuning lembut tu.. cantik je... eemmm betul..betul.. nak kena pandai sesuaikan warna ngan satu2 tmpt kan.. baru menarik

hatiberbunga said...

cantik2 lah kak..
SANGAT BERMINAT dengan design2 tu, terutama yg last tu, yg akak kata nk wat utk bilik qilah - nk tiru, bleh? hihi..

alfa juliet said...

tak snagka cat nipon cantik

Intanaziela said...

tak pe kak..pelan2 kayuh..dalam setahun dua siaplah semua tu... :)