Monday, January 11, 2010

~ Hilangnya H.Phone Kesayangan Mama ~

Untuk makluman semua, tengahari tadi mama ke CIMB untuk buka akaun, dan di situ juga hphone kesayangan mama telah hilang di rembat manusia yang tidak berhati perut, mungkin ini memang kecuaian mama sendiri... mungkin ada hikmahnya...dan mama minta jasa baik sesapa yang mengenali mama, minta emailkan balik no. hphone kalian untuk simpanan mama... nak nangis pun tak guna.. perkara dah jadi, sepanjang perjalanan balik tadi.. tadah telinga jekla dengar bebelan papa di atas kecuaian mama sendiri... Minta tolong semua emailkan pada mama no telefon kalian ye di alamat email seperti di bawah:-

mama_aqilah07@yahoo.com

Terima kasih.

11 comments:

risanur said...

wat bersabar kak...insya'allah ada hikmah disebalik kejadian...

iNa said...

sabar kak...
Tp mmg sedih kan.... :( .........
Benda nk jd......

ibuani said...

salam mama.. sabar ya.. pasti ada hikmahnya...

Diarihatiku1976 said...

bersabar jelah... amik hp canggij sikit pas ni...

Pnut said...

sabar mama, camner leh hilang tu...skrng ni org jahat bersepah.. saya pun jenis careless juga..

pernah tertinggal wallet kat dalam kedai kat the mines,mujur dalam tu ada name card, so budak kedai yang jujur tu, call bgtau dompet saya tertinggal kat kedai dia.. legaa...

mama-nak komen bab tips nak ajar anak kalau nak menghiasa tu, benda ni kena mula dari dia kecik lagi mama, anak-anak saya memang dari baby-baby saya dah asuh jgn mengusik barang perhiasan, walau duduk rumah sewa dulu, tapi saya memang suka menghias rumah, masa depa baby lagi saya selalu pesan jgn usik itu, jgn usik ini, walaupun baby, tapi depa simpan dalam otak, membesar dengan segala neka perhiasan kaca, kristal, jadi depa anggap benda tu sebahagian dari hidup dia,

so far Alesya yang umur setahun setengah tu tak usik frame gambar, perhiasan kaca henglish-henglish style saya pun, dulu masa dia merangkak-rangkak, ada gak dia usik, tapi dua tiga kali kena babab tangan, dia tak kacau dah. Tetamu dtg rumah semua cam kagum je tengok frame gambar kat atas coffee table, plat-plat perhiasan kaca, atas meja bulat, lampu terendak pun duduk ditempat dia boleh capai je, tp dia tak usik..

kesilapan parent ialah, bila ada anak kecik, alih semua barang perhiasan, kemudian bila besar sikit nak letak, masa ni budak teruja tengok benda baru dalam rumah, itu yg dia usik..

tu je tips dari saya..

Pnut said...

berjela meks komen..sori dah macam entry blog pulak..ahaks

HasneY said...

Salam..kak puteri..sabarlah mungkin ada hikmah disebaliknya...Doalah supaya ianya digantikan dengan yang lebih baik..aminn.

emy/mamasuri said...

sabar yek akak...
itu tandanya nak hp baru tu...

alia said...

biasa la tu mama aqilah..... kadang kala benda yg tak terduga terjadi...sabar je la

Afne said...

sbr kak. hp afne pn hilang 3 mggu lps. mula2 hilang tu rasa ralat sgt2 sbb picas & videos double h dlm tu. tp sampai skrg pn msh ralat sbnrnya huhu..

aja@osaranomise said...

mama aqilah..

bersabar yer..
ada hikmahnyer tu..
saya turut bersimpati..