Tuesday, January 05, 2010

~ Stok Susu Aqilah ~



Entry semalam mama ada citer pasal kitorang beli barang kat Carefour Ampang kan.. alhamdulillah rezeki Aqilah agaknya kan... sebab mulanya plan nak ke Tesco Ampang cari susu Aqilah... sebab selalu Tesco susu Aqilah murahla sikit dari Carefour... tapi alhamdulillah.. memang rezeki Aqilah... papa ajak ke Carefour dulu sebelum ke Tesco.. tengok-tengok kat Carefour susu Aqilah memang murah... 1.6kg hanya RM59.49 dan 1kg hanya RM37.82 memang teramat-amat murah... kitorang pun rembatla 3 tin yang 1.6kg dan 1 tin yang 1kg.. dah beli lebih.. takut lari bajet pulak.. huhuhu... tapi harap stok susu ni sempatlah sampai pertengahan bulan depan... so sempatlah gaji lagi sekali kan... kalau dapat beli 6 tin pun lagi bagus sebenarnya... tapi jenuh weh... 4 tin tu pun dah RM200 lebih... susu saje... lum pampers lum barang dapur lagi... gitulah kan... yang penting pepandailah berjimat cermat... beli apa yang perlu saja... hahaha cam baik benor.. padahal yang tak perlu tu yang selalu mama beli tuh...ahaks...

10 comments:

DYLA said...

ooo aqilah pun minum mamil gold ye... sama ngan inas..

Chik Na said...

yea lah.. main perbelanjaan kita selepas bayar kete, rumah biasanya tertumpu yang berkenaan anak-anak

Pnut said...

susu kat carefour memang biasanya murah juga kan..ALesya minum Enfagrow A+ tu market price reganya RM97 (1.7kg) kat Carefour dapatlah 88.90/87.90 kekadang.. murah banyak..mujur sorang je yang minum susu, kalau ada 2 anak menyusu, sengkek emak pak dia ni...

☆ lieya latif ☆ said...

betul2, lieya pun kalo beli susu budak2 ni selalu survey bile harga murah..selalunye kat carefour laa yg harga murah....pampers pun same...tgu bile harge turun....selalu nye 2-3 hari sebelum gaji turun laa pampers dlm 5 ringgit...harge lepas gaji, terus jadi harge asal heheheeheheh

ibu 2AZ said...

betul2x..biler hage promosi je..sure buat stokkan..tp tuk bb biasanye tak buat stok..risau ader time taknak susu..hehe

iNa said...

byk nye stok susu aqilah.. :)

aie.ezza's family said...

sukee..nengok aqilah..body sesedap rase..akak kasi dia makan apa ek, kongsi2 la sket..
nak try mamil gold jugak la nampak nya...ke Luqman saya ni...dia makan ok..tapi badan camtu gak...susah nak naik

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akak..

mmg kan akak..kdg nak beli keperluan anak pun..kita kn tgk budget kita gak kan..tak leh main rembat jer kan.. yer lah kan..ngan mcm2 lg perbelanjaan..mmg kn budget2..hehe..

tp saya nsblah ada kedai susu yg mrh kat rmh..beli kat sn jer lah susu enfagrow danish..klu kat tesco mahupun hypermarket yg lain..mmg ketara $nya..hihi..:)

imz said...

dh mcm kedai dh...simpan stok susu..samala kt umah ni...mcm kedai baby..stok susu,pempers..pastu tambah plak jajan2 dia..

Sue said...

wahhhh stock aqila. hehe..

salu beli susu kt kedai sensei lg murah dr tesco. :)

kak..lama tak jengah sini. tembammmnye aqilaaaa