Thursday, February 25, 2010

Misi Mencari Wardrobe Di Ikea

Ahad lepas... kan mama ada bitau.. mama nak ke Ikea klu tak de apa aral... hajat di hati tu nak cari almari ngan wardobe Aqilah... Ada tu memang adalah.. dan rege pun seperti yang teman-teman blogger beritahu la... terima kasih kawan-kawan semua... tapi nak dijadikan cerita.. mama kan dok kat Nilai... so charge penghantaran tu...dah tentu la lebih dari yang dok kat area KL.... so.. congak-congak.. campur tolak.. bahagi darab seme.... rasa macam tak berbaloi we all beli... dengan penghantarannya yang sama nilai ngan rege almari yang we all nak tuh... ahaks... so... papa kata tak per... apa2 hal kita gi tengok dulu... klu tak dapat almari... kita beli jekla wardrobe tu dulu.. wardrobe leh je masuk bonet keta kot... kata papa... so we all pun round la IKEA tu sampai penat... alhamdulillah papa kata wardrobe tu insyaallah boleh masuk kat bonet keta we all... dah berjalan tu.. klu tak mencapai tu tak sah la....


Tuh ha... hasil rembatan kat Ikea ri tu... sampai 2 troli tu...


Itula dia wardrobe tu.. belum dipasang pun lagi... non ada masa maa...
Yang kaler merah cam payung tu sebenarnya khemah... papa aqilah belikan untuk Aqilah... tak mahal pun bawah rm50 je... bolehla buat pondok2 aqilah... hiks..


Ni antara barang2 mama beli... ahaks... ala benda2 tak mahal mana pun... sekadar perabih duit tul la tu... ahaks... bakul2 tu mama nak kemas kat atas meja solek mama... masuk seme dalam bakul.. maybe kemas sikit gamaknya.. tapi hajat di hati nak spray bakul tu kaler putih.. aci tak..? hiks.... nantila projek deco bakul tu..kendian-kendianla plak... sekarang ni... barang-barang tu semua pun mama tak sempat nak sentuh... balik2 ikea ri tu... terus sumbat seme barang dalam stor... nanti Aqilah pulak yang rasmikan dulu....

p/s ~ act hari petang semalam.. mama terjah KK Home Deco Nilai 3 lagi... beli bunga yang dah lama mama idam2kan tuh... hiks... papa kata... tak tahu la berapa banyakla bunga yang mama idam-idamkan tuh... nanti mama kongsi gambar kat sini ye...insyaallah..

5 comments:

my little family said...

beli jgn tak beli..hehe.. kami pulak bila nk p usha Cavenzi nih..nk beli meja mkn, rak kasut, meja kopi..huhu..

M@L@ said...

salam... wah byk nyer borong..nanti dah siap psg leh show kat kiterorg yer...

mummy_ayu said...

wah beya...nanti dah siap deco..masuk sini ek..leh kitaorg tgk..suka la aqilah...

Afne said...

tak sabo nk tgk wadrobe aqilah.

zh-ena said...

bila nak pasang nie mama
nak tgk hasil almari utk aqilah tu :D