Sunday, March 14, 2010

Cantik Tak Basikal Pink Qilah...???



Isnin lepas kan ke we all hantar Aqilah ke Taska... Dan kebetulan jugak mama temankan papa ke kedai mainan... ada benda papa nak beli kat kedai tu... dan kebetulan la sangat.. kedai tu buat offer basikal... RM99 je... sangat cantik.. sebab kaler pink... dulu pernah dah nak belikan Aqilah basikal tuh... masa tu harganya RM139... dah alang-alang murah... we all pun beli la terus.. sebab kesian kat Aqilah basikal yang kecik tu macam dah tak padan dengan dia... sebab Aqilah pun dah nak umur 3 tahun dah Mei ni... actually Aqilah kalau kat kedai kita nak naikkan dia tas basikal cam ni.. dia takut.. maybe dia gayat kot... papa kata.. tak per ke beli.. nanti beli bazir lak dia tak nak naik.. mama kata tak per pa... sebab satu hari nanti kita pasti kena belikan Aqilah basikal besar cam ni gak.... so we all nekad jekla beli.. Aqilah nak tak nak.. tak per.. boleh dipujuk.. so beli jekla...



Rupanya... bila basikal ni dah ada depan mata... bukan main suka dia... pandai kayuh semua... bila tengok anak main basikal kat depan umah... aduhai.. rasa dah besar sangat dah Aqilah Najla... dah pandai main basikal dah pun.. Gambar kat atas tu balik je Taska... terus we all tanggalkan baju sebab panas ya amat... itu yang cekci tuh.. ahaks....

13 comments:

ibu 2AZ said...

cantiklah beskal nih..dah pandai kayuh ek..i pun teringin nak carik for arissa..tp lom nampak yg menarik..yg nih cantik gak..
suke tgk aqilah..chubby geram je..arissa susut lak skang..beza bulan jelah aqilah ngan arissa kite..arissa 1/8 sok 3 tahun..hehe

fantaghirolynn said...

lawa..pink lagi mama dia yang suka.Nak belikkan jugak utk aliya.. harga berbaloi2..beli kat mana yea?

alfa juliet said...

lawa n murah

emy/mamasuri said...

cantiknya basikal aqilah..
pink lagi..gegirl kan..
tgh plan gak ni nak beli basikal utk suri..huhuhu

~♥ iella ♥~ said...

cantik...tambah2 org duk kayuh basikal tue..seksssiii..hehe

zh-ena said...

dah pandai kayuh aqilah rupanya
jd mmg tak rugi la mama beli basikal tu kan

IDA said...

cantik basikal..model basikal pun comel..montok gitu..geram auntie tgk..mama bg mkn ape ni haa.. :-)

Jaja said...

pandai aqilah kayuh beskal tuh...klu qistina..hmm, langsung x gerak paddle..hikhikhik

MatAhaRiKu said...

beskal tu cantik tp model dia lagi cantik..amboi aqilah sampai tak nyempat2 dah naik beskal tu..

Shida said...

cekcinyer qilah dgn basikal baru...hehe..

Oyis said...

kalo kereta ada show girls nya, yg ini beskal aqilah plak jadi show girl.. syeksyiii.. heheheh. tp happy nmpk dia dpt naik beskal tu. kita sbg parents mesti rasa happy sgt kan, mcm pemberian dihargai sgt :)

mamawana said...

Salam caiyang...

Cantikkk, comelll,,,,geram, tertarik menarik aqilah memang de bom...

hatiberbunga said...

comel nya beskal pink tu! sgt sesuai ngan qilah yg cekci. hihi..

beli kt kedai menan mana eh?