Saturday, April 24, 2010

Apa Ajelah Yang Mama Buat Hari Sabtu Nih...

Semalam dah la EL... kan... hari ni cuti.. Tapi ntah kenapa mama rasa malas je... tengahari ni pun tak masak... Aqilah pagi tadi dalam pukul 10.30 dah pun mama suapkan nasi kicap ngan ayam goreng... kenyangla dia... so tengahari... mama suapkan buah anggur... banyak ya rabbi dia makan anggur.. mahu 30 biji gamaknye... last2 dah banyak sangat... kata kat dia.. nanti Aqilah sakit perut makan anggur banyak sangat... tapi dia tetap nak lagi.. memang buah anggur tu memang peberet dia la... beli sekilo.. memang 4-5 hari je.. dia sorang je yang makan.. huhuhuhu... hari ni Aqilah tak banyak sangat kerenah.. tak banyak songeh... kalau tak... uih.. memacam nakalnya dia... benda-benda yang tak tercapai dek akal... memang Aqilah sangat-sangat nakal... tak tahu nak katalah... tak per.. tak per.. budak nakal selalu bijak.. hahahaha itu kata oranglah... kalau bijak.. alhamdulillah... itu yang mama doa siang dan malam... Hari ni je 4 kali dia menyusu... susu yang keempat... terus lena sambil tengok Tom N Jery.. tak yah mama tepuk2 dah lena... penat agaknye manakal tak tentu hala... Mama ingat jap gi nak gi Tesco.. tapi terbaca kat blog Izan @ Cemomot... hari ni Sabtu hari tanpa plastik.. adoiyaii.. memang tak sokerr tul la... memang bagus sebenarnya kempen tuh.. tapi aduhai... susah ler... nak punggah barang masuk bonet... kalau barang basah... habis ler bonet keta.... adeeehh... tak tahu la nanti papa dia nak gi ke tak gi ke.. ikut ajela... esok pun boleh sebenarnya... esok kan ahad.. tapi susu Aqilah dah memang tinggal tahap kritikal dah... memang kena gi cari petang ni gak...

Bulan depan birthday Aqilah... 1st time nak sambut birthday Aqilah kat rumah sendiri... memang hajat di hati nak buat kat rumah majlis kecil-kecilan... tapi dah alang-alang.. ingat nak terus buat doa selamat dan house warming... insyaallah.. kalau tak de apa aral... so.. kena buat check list awal-awal apa yang dibeli... macam last year buat kat KFC... so.. bawak diri jekla... cam pengantin baru.. seme orang uruskan.. kita tahu.. tak cukup makanan... dik.. top up ayam... dik top up coleslow.. dik topap ini.. dik topap itu.. nak balik... bayor... hahahaha memang mudah dan cukup senang... tapi papa bukan cop duit every year nak buat kat luar... kena kumpul duit sesikit dulu.. Tapi puashati la last year.. sebab Aqilah sangat-sangat happy... lebih2 bila dapat potong kek ngan Cheeky tu.. memang dia suka sangat... memang berbaloi sangat mama rasa perabih duit... kita pun tak penat kan... tapi tahun ni kita try buat kat rumah sendiri pulak.... nak buat doa selamat seme... semoga diberkati tuhan insyaallah....

Oklah.. nak gi solat... ada masa kita update lagi...

2 comments:

ikan emas said...

besday Qilah...jemput kita yer

Delima said...

saya nk dtg umah akak.... hihihi wat muka tk malu..