Thursday, April 15, 2010

Gambar Terbaru Aqilah....


Aqilah Najla yang sangat-sangat nakal....

Situasi 1

Pagi tadi.. mama lepas solat subuh.. Aqilah dah bangun...

Aqilah : Mama... Mama cuti ke...?
Mama : Taak sayang.. mama kerja....
Aqilah : Mama keje ke... papa tak keje?
Mama : Papapun keje...
Aqilah : Papa keje ye... oooo... nanti mama belikan Aqilah mainan ye mama...
Mama : Yerlah sayang... nanti mama belikan Aqilah mainan ye....
Aqilah : Ok mama... Qilah tak nangis aar mama... mama nak gi keje.. Qilah tak nangis dah mama...
Mama : Alahai.... bijaknya sayang mama nih.... Aqilah dah besar.. tak lama nak sekolah... so.. Qilah tak leh nangis mama ngan papa nak gi kerja...ok...
Aqilah : Okey mama....

So.. mama boleh pergi kerja dengan senang hati.. tanpa tangisan Aqilah...alhamdulillah...



Situasi 2

Bila petang.. mesti nak main basikal kat depan rumah... sebab ramai kawan-kawan sebaya dia yang main basikal...

Aqilah : Mama..papa.. Qilah nak gi main basikal...
Mama : Tunggu kejap nanti papa bawak...
Aqilah : Cepatla papa... tu kawan-kawan Qilah semua dah ada tuh...

Aqilah memang suka berkawan... yerla kat rumah pun cuma ada atok dia je.. sesekali dapat berkawan... dia sangat teruja...



Situasi 3

Aqilah : Mama.. Qilah nak tolong mama basuh pinggan arr mama...
Mama : Okey..okey... jap mama gi ambik kerusi ye... (Tapi belum sempat kita gi ambik..dia dah tolak kerusi dulu dari kita..hahaha)
Last-last.. mama biarkan aje dia main air kat singki.. tak leh buat apa... biarkan je sampai dia bosan... hahahaha.... Orang kata time anak nak tolong ...kita galakkan aje... biasakan dari kecik.. so... layankan ajelah...



Situasi 4

Aqilah : Mama... Aqilah nak tengok citer Tom N Jery mama...
Mama : Mana ada la... lum start lagi...
Aqilah : Eiii mama ni... tekanla 616 mama...
Mama : yerla..yerla...

Dia dah cukup hafal dengan 616 Chanel Carton Network...wekekkee...




Ini gambar budak yang cukup petah.. bijak... aktiv.. nakal...dan degil... hahahahha....
Apapun.. mama dan papa.. sayang sangat kat Aqilah... next month Aqilah genap 3 tahun... alhamdulillah Aqilah membesar dengan sihat dan bijak... mama rasa baru je mendakap Aqilah yang masih bayi.. rupanya dah besar sayang mama....

6 comments:

Lelord said...

comelll

mummy_ayu said...

pandainya qilah...good girl la..

alfa juliet said...

membesar dgn sihat n kuat..hihi

Pnut said...

next month ek besday qilah..
leh la tempah barbie kek ngan auntie pnut..eheheheh
nanti auntie buat lelawa utk qilah ek....

mama | sarah | syimir said...

wahhhh cerdiknya aqilah...umur2 gitu mmg dah syok layan bercakap...

Nurul Atikah said...

Salam Kak,
Sy da lame giler follow ur blog as silent reader.especilly tgk psl progress rmh tu, coz rmh akak & rmh sy yg bakal siap ujung thn ni kat kota warisan nampak cam 90% same design.so sy banyak amik cth belanjawan & decoration akak senyap2..(halal yerk.hehehehe
anyway, we will celebrate our child birthday together since anak sy pon sambut his 2nd batch on 11th May.1 great besday party jom?hehehehe