Friday, April 16, 2010

Teringinnya Nak Ke Mekah....



Sejuknya jiwa tengok Erra ngan Aleesya bergambar berlatarbelakangkan Kaabah nih... Betapa bertuahnya Aleesya... baru berusia setahun dah merasa ke sana...

Teringinnya mama nak ke sana bersama keluarga...
Teringinnya mama nak menjejakkan kaki ke tanah suci...
Mungkin setiap umat islam punya niat yang sama macam mama...
Ya Allah ya tuhanku... murahkan rezeki keluarga kami....
Permudahkan usaha kami untuk menjejakkan kaki ke tanah haram itu....
Teringinnya untuk merasa beribadat di sana.... Kau permudahkanla ya Allah...
Amin.. Amin...

Betullah.. mama dah lama teringin nak kesana... tengok gambar Erra ni... lagi rasa membuak-buak.. kat ofis ni... ada je orang buat umrah... lagi mama rasa teringin... aduhai... bilalah duit dalam Tabung Haji tu nak cukup... dapat buat umrah pun jadilah dulu... Lepas ni kena usaha lebih gigih lagi untuk kumpul duit... mama niat sebelum umur 40 tahun nak gi buat umrah...insyaallah....

7 comments:

Alida Ali said...

Srnknya dpt g mekahkan...tgk MIL saya br blk umrah pun cam best je..maybe belum dpt seru lagi kot...Duit pun blm cukup lg hehe...

~♥ iella ♥~ said...

seronok kan..??bila leh bersama family g Mekah...bagi sapa yg berkemampuan leh la wak ke Mekah... Erra Fazira gn anaknya mmg bertuah... ;)

HasneY said...

InsyaAllah Kak Puteri, selalulah berdoa moga kita dimurahkanrezeki untuk menjejaki Tanah Haram itu. Alhamdulillah, has pun dengan rezeki yang ada dan tumpang 'luck' hasben merasa sudah menjejakkan kaki kesana bawa bersama Hanani dan Hakim. Kalau budak2 bwh 2 thn hr tu byr RM1k jerk. Then Hakim sebab dah 3 thn dia kena bayar 75% dr nilai bayaran dewasa. Kira2 has pergi hari tu 2008 dlm 10k gaks la, itupun hasben mmg kerja kt sana waktu tu, dia tunggu kt sana jerk. Has ikut pakej Andalusia mmg ok pakej tu, ramai member opis pun ikkut pakej tu.InsyaAllah kak puteri, moga suatu hari kak puteri dpt menjejakki kaki ke sana.

Diarihatiku1976 said...

takpe.. pelan-pelan kayuh.. kalo kurangkan shopping ..boleh kot... ni aku tgk ko asyik shopping jer.... ke sebelum shopping dah berkepuk simpan setiap bulan.. ahahakss

Mak Izz said...

mama niat pergi haji dulu la, haji tu wajib. umrah tu sunat. lagipun kalau pergi haji, confirm boleh buat umrah sekali.

kalo niat baik, insyaAllah dipermudahkan segalanya.

jgn lupa simpan duit! :)

Mak Su said...

insyallah

HappyIrfa said...

insya Allah..smoga tercapai impian akak nak gi umrah