Wednesday, May 26, 2010

Ada Yang Tak Faham-Faham!!!!

Mama masih tak faham.... Ada manusia yang jenis tak faham-faham...
Baru mama tahu.. ada rakan-rakan satu Jabatan yang follow blog mama....
Oklah.. tak per... nak follow... followla... nak baca.. bacalah...
Tapi kenapa nak komplen itu ini...
Kalau rasa banyak sangat komplen...
Jangan baca... jangan follow... jangan bukak...
Yang mama tahu ada yang baca dok tanya sana sini..
Sapa punya blog ni.. Siapa punya blog nih...
Kenal tak blog ni sebenarnya blog sape....
Lepas tu.. kecoh kata... masak ini nak tunjuk...
Test air kencing nak tunjuk...
Hello.... sebenarnya korang tahu ke blog ni ape..???
Kalau korang tak faham... silalah korang belajar dulu ye..
Baru boleh nak komplen itu ini...
Setiap tuan punya blog ada hak nak tulis apa jua kat blog diorang...
So.. apa masalah kat korang ya... Kalau rasa tak suka... jangan bukak...
Please lah.. tolong hormat sikit hak peribadi tuan punya blog...
Nak baca.. dipersilakan.. tak perlu pukul canang...
Loor ini pun nak tulis.. loor itu pun nak tunjuk....
Lepas ni... korang-korang yang rasa blog mama ni blog yang tak berguna...
Atau blog yang tak berfaedah.. sila jangan bukak dan baca ye...
Tolonglah... Mama tahu staf Bahagian XXXXXXXX ni ada baca...
Dan mama tak nafikan... ada 2-3 orang staf satu jabatan yang punya blog..yang selalu follow blog mama.. tapi diorang ni blogger so.. diorang tahu apa itu blog.. jadi diorang pun just baca jekla.. tak de pulak diorang ni nak komen itu ini... tapi yang mama dengar citer ada lah sorang berdua kot... yang banyak komplen ni, mungkin diorang ni tak de blog.. so tak paham kehidupan seorang blogger tu macamana... silalah pergi kursus blog ye cik puan-cik puan...
Sekian dulu... Harap lepas ni korang-korang yang dari Bahagian XXXX ni....
Faham ye.. kalau tak faham gak.. mari sini turun jumpa akak...
Boleh....????

24 comments:

::Mamalyna:: said...

fuhh...marah akak nie...yes, tu ler kak, kadang ada org tak tau blog tue camne kisahnyer...hak masing2 nak tulis ape kan...senang citer, dont be sibuk2...sabar kak yer...cian baby kat dalam..

HasneY said...

kak puteri, actualy, org semacam tu dier jealous..tak gheti nk wat blog...dan dier pun takder blog..ha3..ignored jerk org cam nih..buang karannn

emy/mamasuri said...

xpelah kak..
orang tu tak faham dunia blogging...
ignore je lah..

Zaidah said...

orang macam tu memang jeles...sebab dia tak ade blog...blog nie kan merupakan salah satu diari kita...so kita ade hak nak tulis ape2 asalkan tak melanggar undang2 dah cukuplah...

Kauthar said...

aiyakkk..susah tul kalau tk faham konsep blog ni..saba je la kak..tapi kalau saya di tempat akak memang le saya sakit hati jugak!(saya rasa diaorang jeles sebab akak glamer..diaorang tak!)

~adeQ~ said...

sabar....jgn dilayan org tak reti bahasa....

oli said...

hahahaha
akak dah marah!!!
jangan marah kak!!!
tak baik untuk BB dalam perut!!!!!

E'za a.k.a aiezza sue said...

laaaa..orang camtu pun ada lagi kat zaman yang dah serba serbi canggih manggih ni???

Diarihatiku1976 said...

dia tak faham apa erti blog kot.... atau dia ingat blog tu utk official jer... bersepah blog peribadi kan ...dia yg tak tahu kot..

Zarith said...

sabar kak...biasalah manusia....dia org tu maybe x fhm makna "blogging" kut???

Ju@Lucky^Mummy said...

sabarrr je la...

perangai org mcm2 da..

bila kita x tulis apa2 mula la sebok tny..

keimpulannye..
Akak punya blog.. akak punya suka la nak tulis apa... ada akak kisah???

x suka diam2 je.. wat pe nak tambah dosa leceh2 blog orang??

Ogy said...

sgt tak ske org mcm ni.....sibokk nk jaga hal org..skati orglah nk buat entry apapun...ko tak suka ko takyah masuk lah...iskk g plak yg tumpang geram sekali ni....manusia2 mcm ni lah yg buat darah tinggi tak pasal2....

Anonymous said...

pergghhhh ada gak org hulu yg x reti ye kak! derang jeles la tu akak ada belog..fedulikkan org2 camni...

risanur said...

biasalah kak....orang yang takde blog ni tak faham fungsi blog...risa pun tak suka kalu kekwn opis suka2 sangat perli2 apa yg kita tulis kat blog...

my little family said...

marah jgn tak marah..hehehe..gurau je..
jgn tension2 sgt, kn jg diri tu ek.. abaikan je org mcm tu.. :-)

~aSHa~ said...

lama tak singgah sini..tau2 akak dah preknen..tahniah..jaga diri..balik tloh roger2 ye..ehehe leh makan ikan patin sama2 kalo tak loya2 la

notti netti said...

Jangan dilayan sampah masyarakat nie...

belogpizet said...

sabar kak kesian orang lam perut...orang macam tu biarkan je dah x reti x patut mengata orang...x suka x yah la baca...manusia ni memang pelik...hasad dengki tinggi kot

Angah said...

blog kita sukahati kita nak tulis apa ye tak?

Tink said...

mmg byk org cm ni kak. dah le x reti wat dok jealous blog org. rasa nak sepak2 je! he
tp akk jgn marah2, nnt baby pon hott

Kak T JB said...

Redhakan ajer dik...
Itulah salah satu kesan menceritakan hal kita untuk tatapan umum. Janganlah berkeluh kesah ya....

rynas said...

uitss..nak komplen2 pulak. tak suka jgn baca..diam udah ler..kaki sibuk betol lah..tapi sabor yer kak..

aZeeMaH said...

ganaz giler statement akak ni...tapi saya sangaaaaaat setuju...huhuhuhuh

Delima said...

hik hik hik kelako ada, kesian pun ada kat org yg komen tu kan kak...
hehehehhee.. faham dulu la blog ni ape baru la bleh komen2... btul btul btul...