Friday, July 30, 2010

Teringin Nasi Dagang Plak Dah... Hish..HIsh...


Gambar: Kredit untuk Cik Puan Mat Gebu... (Minta izin pinjam gambor ye...)

Hari minggu ni... hajat hati nak try buat nasi dagang... huhuhu.. tak pernah masak nasi dagang lagi... padahal tuh makanan peberet mama tuh... juga peberet papa... Masa duduk kat Ampang dulu... setiap Khamis.. mesti ke pasar malam Bandar Baru Ampang.. beli nasi dagang pakcik Kelantan tuh.. sedap... nasi dagang dia best... nasi kerabu dia best... perrghh.. bila la dapat rasa lagi... nak terjah dah jauh dah... apapun belajar jekla buat sendiri.. sampai bila asyik nak membeli je kan... Sekarang ni.. rajin ngan tak je klu nak memasak... resipi berlambak dalam internet... Mama paling suka resipi dari Mat Gebu... ngan Kak Hanieliza.. Insyaallah klu betul caranya.. confirm menjadi... Mama dah siap print resipi nasi dagang, gulai ikan tongkol ngan acar mentah dia... adoiyai... meleleh air liur tengok gambar-gambar nasi dagang ni...


Gambar : Kredit untuk Kak Hanieliza... Kak pinjam gambor ye kak..

Kalau ada belimbing tuh lagi best kan... mana nak cekau lah belimbing buluh tuh.. hish...

5 comments:

Mak Su said...

mama, kat pasar tani ada kot

SUZIE APAI said...

sedap! ni tak sabo nk blk tganu...

SYANI said...

saya pun dah lama tak makan nasi dagang.. SALAM ZIARAH!!

alfa juliet said...

makanlah mama selagi boleh

Amirol Asraf said...

terima kasih atas resepi masakan ini. =)