Friday, August 27, 2010

Jom Intai Baju Raya Mama & Aqilah....


Nak tengok tak...??? Intai-intai ajelah ye... nanti tak surprise plak pakai... hahahaha...
Tu gaun Aqilah.. Cik Ngah Aqilah yang sponsor selai...

Ni baju raya mama... dah siap jahit manik-manik dah.. tak yah pening pala nak upah orang jahit manik... biru turqoise ngan pink sebenarnya.. tapi ntah naper jadi cam merah lak pink tuh... semalam bawak balik baju ni... Aqilah merajuk nak jugak baju macam mama.. alahai siannya... nantilah mama carikan baju kurung manik jugak untuk Aqilah... yang kelakar... papalah..
Papa : Aqilah.. tengok baju raya mama.. cantik...
Aqilah : Papaaaaaa... Qilah nak baju raya jugak papa... macam mama punya...
Mama : Alahai siannya.. baju Qilah mama beli jugak gaun raya...
Aqilah : Mama.. Qilah nak baju raya macam mama... Qilah nak raya...
Mama : Ok sayang.. nanti esok lusa mama belikan sama macam mama ye...
Budak 3 tahun 3 bulan pun tahu nak raya... huhuhuhu... dengar-dengar orang cakapla tuh... kan... Actually barang Aqilah banyak lagi yang belum beli... kasut semua lum beli... yang ni tunggu bigbos dapat gaji la... gaji mama sekadar bantu-bantu mana yang mampu bolehlah...

2 comments:

Linglung said...

budak kecik mmg suka tgk benda2 cantik dan dpt benda2 baru..dia tau raya raya tu sbb dok dgr sana sini org cite pasal raya la tu kot...input dlm fikiran dia, raya tu best! haha...dan mmg raya tu best pun..

alfa juliet said...

wow dah beli baju raya...