Friday, August 27, 2010

Shoping Raya @ Ampang Park...

Mama sebenarnya jarang buat persiapan raya ni awal-awal... macam tak de feel raya kalau buat persiapan awal-awal ni... Hahahaha... nampak sangat suka buat keje last minit kan... Tapi betullah... kalau awal-awal buat persiapan raya... cam tak best.. sebab time beli baju raya tak de lagu raya.. cam tak de feel raya... kan.. kan..kan.. Hahahaha... semalam tengahari time rehat... cabut sekejap gi Ampang Park.. Hajat hati tu.. nak tengok gaun raya Aqilah... Tapi.. bila tengok orang serbu Butik First Lady ni... Cam menarik kitorang masuk sini jugak...




Baju-baju dia bolehlah... adalah sepasang mama rembat... macam dah berkenan dengan kaler baju tuh...RM59.90 siap manik kat dada baju.. manik dia banyak lak tuh... klu kita nak jahit.. haram tak jahitlah... hahahaha...


Butik First Lady ni bolehlah... baju dia cantik-cantik dan murah-murah... kebanyakan baju semua harga RM100 ke bawah...




Cik Ngah Aqilah dok terbelek-belek nak beli baju Aqilah... dia dah rambang mata tak tahu nak beli yang mana satu... akhirnya beli gaun gak...



Next entry kita intai baju raya mama n baju raya Aqilah lak ye... Tapi setiap tahun memang kitorang terjah Ampang Park ni.. sebab booth-booth baju dia baaaaaaaaaaaaaanyak sangat, kiranya dalam satu bangunan... seme ada... tak perlu nak keluar masuk kedai lain... eeii leceh sangat... mama kurang suka.. lagipun best.. sejuk.. ekon bulan-bulan puasa ni... satu lagi tempat mama selalu gi... Ampang Point... kat situ selalu mama gi untuk beli Gaun Aqilah... Kat Brand Outlet, Reject Shop... dan MomsCare... every year.. mesti rembat baju kat situ... Sogo... adeehh.. mama bukannya jenis orang yang suka berebut-rebut dan queu pepanjang untuk ke kaunter... biar mahal sikit tak per.. janji selesa... this year... papa ajak ke One Utama nak beli tshirt n seluar raya dia.. nanti boleh tambah selai dua baju Aqilah... gaun dah ada.. nak cari tshirt atau blous ngan jeans untuk Aqilah...

5 comments:

aNIe said...

Puteri ...akak ni kalau pergi shopping tempat banyak2 baju kurung ni memang rambang mata dibuatnya...tak tau nak pilih mana satu...First Lady tu memang cantik2 bajunya kan?

Rizziela said...

Bestkan shoping.

Memang rambang mata tengok baju2 yg ada....x taulah mcm mana nak plilih kan?

Ogy said...

bestnyaa sopping.... :)

akak apsal takleh tggl jejak kat shout box tepi tu..dia tulis account expired...adess...ada expired2 lak yea..

norain amron said...

salam,

nak tanya,1st lady xde FB ke?xde promosi mlalui FB ke?Then nk tnya 1st lady d alor setar kt mna ye?blh bg alamat x?Then sy nk tahu,harga kt 1st lady semua sama ke?or lain2 ikut ats negeri?sy tgk d temerloh murah2...Kt alor setar sama juga ke harga dia??

norain amron said...

salam
harga semua butik 1st lady d malaysia sama ke x?