Thursday, August 26, 2010

Tak De Mood Nak Update....

Rasa macam tak de mood nak update blog.. padahal mama tengok kat list blog... blogger pakat berlumba-lumba pakat update blog secara berjemaah... huhuhu.. hari ni memang mama tak de mood nak update... sebab.. betis sakit.. sebelah kiri... hari ni baru terasa sakitnya.. mlm tadi 2 kali bangun bancuh susu Aqilah.. 2 kali nyaris jatuh sebab bila kaki kiri jejak lantai je... tangkap kat jantung betis tu.. cam urat tersimpul-simpul... sebenarnya pagi kelmarin kaki ni kena cramp.. ala biasala klu pompuan pregnant.. sure kena nyer cramp betis ni.. orang panggil simpul biawak tuh... mama dah 2 kali kena.. masa Aqilah dulu... start 5 bulan ke atas baru kena.. ini 4 bulan dah start kena.. sekali ri tu kena... ok je.. sakit sengal-sengal jekla sehari.. kena kali kedua ni dia macam pelik sikit... hari kena tu.. ok je.. tak sakit sangat... bila mlm kedua tu.. kesannya baru datang... hish... ingat pagi ni nak mc dah... sakit kaki cam jalan dengkut-dengkut dah... pagi tadi pas sahur... mintak papa urutkan... lega sikit... tapi pastu balik sakit balik... kat ofis ni pun sama.. duduk ok tak sakit.. nanti jap gi bangun nak jalan.. adeeehh.. sakit.... cam tulah kan... dah pregnant ni.. memacam ler... tak per.. sabar.. sabar mama... dah tak lama lagi tuh... menanggung azab sengsara ni.. kena korban sikit.. itu baru sikit tu tuhan nak uji... lum lebih-lebih... apa pun.. kena redha.... sabar..sabar.. di bulan yang mulia ni...

5 comments:

BIONIC WOMEN said...

akak kalau kena gitu, malam2 kan akak urut kat tengah2 tapak kaki ngan ibu jari secara pusingan...then tarik jari2 kaki tu sampai bunyi sebelum tido...pastu selalu ler sapu minyak panas kat pelabuh betis..pelabuh tu kat bahagian bawah betis....dari pelipat sampai kat urat keting...try ler, dulu saya wat gitu.kurang skit

Ibu Piya said...

akak kalu time tido kaki kena cramp..akak perlahan2 tegak kan tapak kaki akak tu serta merta dia hilang xjadi nak cramp..dulu masa peknen piya ada kena pastu abg saya ajar cara mcm tu mmg berkesan..xjadi dia nak cramp..selamat mencuba...

Angah said...

kena banyakkan amik makanan yang banyak zat besi untuk elak cramp.

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

lately, noly pun salu sakit kt betis&pergelangan kaki.cam sengal-sengal salah urat tu.harapkan hubby lah jd tukang urut tetiap malam.

alfa juliet said...

dugaan ibu mengandung...sy plak terbalik..time anak kedua kaki tak berapa cramp sgt