Monday, February 07, 2011

Last Week Dah Habis Pantang...


Sebenarnya last berpantang adalah hari Isnin minggu lepas dah.. tapi isnin minggu ni baru boleh cerita... sebabnya adalah.. tak berkesempatan nak ngadap pc macam dulu-dulu... sebab Aqil Naufal sekarang sudah bermacam ragamnya... 31 Januari lepas hari terakhir berpantang... alhamdulillah... legaa selega.. leganya... gudby untuk brekfast milo dan roti.... dah boleh belasah nasi lemak and roti canai dah pun... hahahaha.. jangan berat naik mendadak lepas ni udahla... harap boleh maintain berat sekarang... dah rasa ringan dah badan ni time solat... best je solat badan ringan.... tapi memang lepas pantang lebih2 first time solat tuh... memang rasa.. alamak.. pasal ringan benor badan ni... rasa macam pelik semacam je... yerla sebab sebelum ni badan berat bawak baby kan time solat... huhuhu... Aqil Naufal pun hari ni dah pun berusia 51 hari.. tak lama 2 bulan dah... tak lama 3 bulan.. arrgghh... kena naik keje.. oooh... itu adalah saat yang tidak sepatutnya berlaku terlalu cepat... kesian anak-anak mama... Aqilah masih dalam proses menyesuaikan diri dengan adik dia... hish..hish.. last week try hantar dia ke Taska dekat taman ni... tapi dua hari je pegi. hari ketiga dia dah tak nak pegi... dia mengadu auntie kat Taska tu marah dia sebab dia tak nak tido... emmm... camna nak buat ni.. ingat nak survey kan dia Taska lain.. lagipun taska tu tak ramai bebudak pun... maybe dia tak seronok becoz tak banyak aktiviti kot... nak kena survey2 dulu... emm...

7 comments:

yantz-yeem said...

wahhh kak kejapnya rasa!!!dah abis pantang???akk cuti 3 bulan ke??bestttt tapi skg pejam celik cpt je mse berlalukan???

nurul said...

salam...
akak.. mmg mcm tue budak baru masok skool.. anak nrul 4taun antar pun sama kak.. semggu laa baru nak ok skit pun.. lepas tue bila cuti sabtu ahad.. isnin jadi balek.. pg2 penat dgn ragam dia ja.. ;) aqilah dh bape taun erk?

MeMHaliD said...

yea..yea...abis pantang dah yer...Alhamdulillah...

Afne said...

waahhh dh hbs pantang yea. kejap je masa berlalu yea. kdg2 si kakak nk tunjuk kasih syg cuma blm brp tahu membezakan cara yg btl atau kasar atau tidak. kita tgk2 kan je la kak. hana dulu mesti nk tido sblh adik. kita tau dia syg cuma tkt dia tertindih adik yg msh baby. skrg ni amik kau... dua2 tido ganas hahaha

kak, slmt mengumpul stok ebm :)

CtiE zAr said...

Alhamdulillah dah selamat abis pantang..aqil naufal susu badan ke kak?

antalya said...

yeayyy berakhir dah kuarantin utk akak hehehe

saya said...

pejam celik rasa2 macam baru je baca entry kelahiran naufal sekarang mama dah habis pantang pon.. harap semua sihat walafiat ye.. hugs & kisses to naufal & aqilah