Friday, October 07, 2011

Mamil Gold...Step 1 ke Step 2

Bulan ni Naufal dah pun berusia 10 bulan... Act.. mama sempat breastfeed Naufal sehingga usia 3 bulan sahaja... hajat di hati dulu memang nak fully sampai usia naufal 2 tahun.. tapi ada sebab2 yang mama sukar nak perjelaskan di sini.. kerana melibatkan banyak faktor... so... start 4 bulan Naufal sudahpun diberikan susu Mamil Gold Step 1 sehingga sekarang...

Gambar di atas adalah cilok dari Cik Puan Google

dan sekarang mama sudahpun menukar Step 1 ke Step 2....


Pack terbaru Mamil Gold sangat cantik... beestt.. suka tengok...
Dari Aqilah kecik memang mama berikan Mamil Gold.. sehingga Aqilah berusia 3 tahun.. start 3 tahun mama tukarkan Aqilah ke Dugro but still Dumex lagi... dan sekarang Naufal pulak mama berikan Mamil Gold... sebab mama tahu Mamil Gold adalah salah satu susu yang memang jauh lebih bagus dari susu-susu lain di pasaran... susu Mamil Gold punya Immunofortis, atau Immununoforce, yang tiada dalam susu jenama lain. Mamil Gold punya formula tersendiri iaitu ada 90% GOS dan 10% lcFOS. GOS dan LcFOS ni, seperti sumber makanan kepada bakteria baik (prebiotic) dengan formula ini, kehadiran bakteria baik dalam susu Mamil Gold akan berfungsi sebagai melawan bakteria-bakteria jahat yang menjadi punca penyakit. Dengan prebiotic ini, ia akan membantu sistem imuniti badan anak-anak kita agar lebih kuat, tidak mudah kena jangkitan penyakit, kerana imuniti dalam badan mereka dipertingkatkan melalui khasiat susu yang kita beri kepada anak-anak. Selebihnya u all baca kat atas tuh..

Kalau sesapa nak tahu lebih lanjut pasal Mamil Gold.. silalah ke laman web DUMEX sangat menarik... dulu kini dan selamanya Mamil Gold jugak tetap pilihan mama... 

1 comments:

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

semoga naufal sihat2 sokmo...kalo dapat BF lagi bagus kak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...