Wednesday, June 27, 2012

Cream Puff :)

Last week plan saya nak buat red velvet... tapi tak jadi...
So mlm tadi dengan semangatnya saya nak buat cream puff...
Sebab resipi nampak cam simple n senang..
Bahan2 pun kebanyakannya memang semua dah ada kat umah...
So gigihla membuat... kebetulan bujang dan dara kat umah ni tido awal...
So bolehlah nak buat....
Maka terhasil lah Cream Puff yang sangat lazat ini...
Alhamdulillah menjadi...

Rupanya gula ising tu ayak kat atas cream puff ni.. saya main tabur jek..
patutla tak cantik... silap disitu...

Dapatlah satu bekas tupperware ni... 
dapatlah laki bini anak beranak makan dengan puashati....

Mula2 buat... syok sangat dok pipe doh ni...
Jadi kembang setaman plak dia bila kena bakar...
Haru tol... dah mcm rupa tuan dia dah...kih kih kih...

Ha.. tengok... memang kembang setaman dahh...

Kali kedua pipe... dah oklah jadi comey2 la sikit... 

Ha.. comey sikitla kan dari yg mula2 tadi...

Hidangan ditengah malam untuk suami terchenta....
Waah.. melambung pujinya...
Mula2 rasa sampai geleng2 kepala kata sedap sangat...
Amboi.. melangit puji.... rupanya diapun suka makan...
Tak cakaaaaaappp...kan..

Tengok cream custard dia.... tengah panas2 makan pun best...
sejuk2 pun best.....

Sekian, tuh je...

Nota : mlm ni mcm nk buat lagi.. mcm best plak buat... esok leh bawak gi ofis kasi member2 rasa.. heheh...

4 comments:

mami said...

Assalam....share recipe boleh...cam best jer...akak pun nak try

MRS. K said...

dah boleh amik tempahan dah ni~ hehehe

Anonymous said...

besnye..nk2 ble tgok pic yg las..(o_o)~
>shafa<

Irfa said...

saya suka sgt dgn creampuff ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...