Thursday, November 08, 2012

Mengecat Rumah :)

Sebenarnya dah lama sangat saya berhajat nak cat rumah ni.... Maklumla rumah dah 3 tahun duduk.. dinding pun dah banyak sangat lukisannya... plannya sebelum raya hari tu.. tapi faham-faham jekla sebok itu ini... apa yang dirancang pun belum tentu jadinya... huhuhu tapi try jugaklah nak buat... alhamdulillah...

Dan inilah orang kuat mengecat.... sesapa nak cat rumah boleh contact saya ye... hahahaha...
Harga boleh kautim... ngeh ngeh ngeh...

Ini pun sorang lagi orang kuat mengecat....

Inilah kaler saya pilih untuk wall saya....


Kaler Light Taupe dengan Harrison Gray  dari Nippon Paint...Harga satu tin 5 liter = RM145.++ gitula.... lebih kurang...Dekat hall saya cuma perlu gunakan 5 liter setengah je kot... sebab kaler Harrison Gray tu ada separuh lagi...Nanti saya tempek gambar umah saya dah siap di cat.. tapi klu belum pun dah boleh bayangkan ye tak kaler dia.. sebab kebanyakan gambar yang saya snap ni... proses mengecat tu dah hampir selesai...

Tapi mengecat rumah dengan barang penuh dalam rumah... dengan anak-anak yang tak payah bitau lah kelasakannya dan kedegilannya.. memang betul2 mengundang penat 30 kali ganda.. hahahha... last-last saya biarkan jek Aqilah mengecat rumah.... sebab walaupun kita tak bagi.. dia tetaaaaaaaaaaaap jugak kan... emm lantak situ lah.. janji tak mengacaukan... nasib baik pulak si bujang senang tu tido... so dah hampir selesai baru dia bangun.. kalau ada dia... hahaha.. mahu pitam kitorang ada jugak yang terjun dalam tin cat karang... huhuhu....dengan nak mengemas umah lagi selepas di cat.. fuuh masyallah... sangat-sangat memenatkan.. nasib baik kakak saya datang rumah tolong.. so memang sangat2 membantu la.... apapun alhamdulillah selesai jugak akhirnya....

Maka... tertunai sudah wishlist yang ada dikepala saya untuk teratak saya.... alhamdulillah syukur....



12 comments:

Irfa said...

lawa kaler tu..en abe saya suka kaler mcm ni tapi dr pindah smpi skrng duduk tak penah cat pun.huhu

abg wildaan ambik upah cat umah sekali ke?

Puteri Satu said...

boleh je klu sesapa nak upah dia... irfa hik hik

SyaNa said...

santek :-)

nadia said...

kak, salam kenal kak. :)
pasal cermin dinding tu, nadia rasa adam hantar ke kak walaupon ke nilai.
tapiiii, dah alang2 akak dekat nilai, rasanya lagi banyak cermin besar dan murah2 dekat nilai 3 kan? hihihi ;)

zino said...

cantik tu

Puteri Satu said...

nadia - masalahnya akak tengok semua ada bingkai... huhu.. lagipun nak bawak balik tak muat keta..hik hik...

zino : TQ :)

Puteri Satu said...

Syana : TQ my dear..

antalya said...

nanti sy nk cat umah boleh la upah 2org yg dlm gambo tu yer kikikikiiii

Puteri Satu said...

yun : boleh..boleh.. nanti roger k... ahak

All Megaupload said...

Akak cntik la kaler tu.sy suke

All Megaupload said...

Sy suke la.kaler.tu..boleh x tlg gabungkan kaler 2 kaler tu.letak la pic umh yg dicat dengan 2 gabungan cat tu

All Megaupload said...

No tpon akak berapa?ni no cntact sy 0199332827.sy tgh crk kaler.cat yg sesuai untuk umh sy

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...