Wednesday, August 03, 2016

LEBARAN 2016

Allahuakbar... dah berlalu raya sebulan... saya baru nak update cerita raya...
hadoila.... ntah ada ke tak yg nak baca lagi... hehehhe...
Orang lain semua dah update cerita raya seminggu lepas raya... saya baru nak update...
Sebok sesangat... hahaha... susah nak maintain update sehari dua kali blog nih.. cheh.. sehari sekali pun tak dan ada hati nak update sehari dua kali ahak... kelakar sangat tuh...
Raya tahun ni mcm biasa jugak.... mcm tahun2 lepas... 
Dapat Balik kg awal sikit raya tahun ni sebab Raya jatuh hari Rabu kan...
So Ahad dah sampai kg... dptla berpuasa dan berbuka puasa 3 hari di kg....
Selasa pakat buat lemanglah... kan itu memang acara wajib....
Lemang beli dengan lemang buat sendiri ni memang rasanya tak sama....
So marilah kita gotong royong buat lemang sehari seblum raya...
Aqil Naufal memang lemang adalah peberet dia...

Dah dua tahun beraya tanpa Tok Sedara... Al Fatihah untuk arwah....
Selalu bila pagi raya..pagi-pagi dia dah datang rumah kami..
Selalu bila bergambar dia sentiasa ada.... sedih bila mengenangkan arwah atok sedara saya ni..
Semoga arwah tenang di sana... 

3 anak... eh!! heheheh

Naufa, Zara, Aqilah dan Shahrul (Anak cousin saya...)

Pagi raya pertama... ini je lah gambar yg sempat di ambil...
Ada orang lupa nak bawak kamera balik kg.. so merasalah korang semua snap gambar guna hp saje..
Semua gambar blurrrr... redha ajelah... syukur alhamdulillah ada juga kenangan


Ini raya ke-3.. mak nak sangat ziarah kubur arwah abang dia (Pak Long saya)... di Jengka 8...
Ke jengka 8 la kami raya ke-3... Hari jumaat so kalut bajet nak sampai ke Jengka 8 sebelum pkl 12...
Alhamdulillah.. nasib lah rumah arwah Pak Long saya ni dekat je dengan masjid so tak le diorang ni terkejar2... 


Tak tahu bila masa diorang berselfie nih... Rupa Naufal paling nakal sekali kan...?


Zara paling happy dpt jalan2 ngan kak Qilah....



Alhamdulillah.. lemang untuk raya tahun ni habis di raya ke-2... raya haji kena buat lebih sikit kot... sebab anak2 dah besar.. diorang dah makin suka makan lemang....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...