Tuesday, May 26, 2009

~ Pasang DVD Player Untuk Aqilah ~

Disebabkan dah dua kali we all balik kg... perangai Aqilah on the way balik kg... masyaallah... astaghrfilallahhala'azim... selama 2 jam...mama macam tarzan dalam keta... yang mama rasa mencabar kesabaran bila dia dok tetengah kat box tuh... kaki dia letak kat gear... papa tengah bawak keta... mama takut sangat dia tolak gear dengan kaki... manalah tahu... kat highway... nauzubillah.... malang tak berbau kan... so... sebelum apa yang tak elok terjadi... papa decide
untuk letak DVD dalam keta...
Entry yang lepas kan mama ada citer kenapa dengan Gen-2 mama tuh... Inilah jawapan pada entry yang lepas...


We all pilih yang macam nih....sebab papa tak nak diorang tebuk sana sini keta... skru sana sini... nanti bumbung jadi apa ntah...mama pun tak sure apa papa cakap... huhhuu... tak faham pun ye sebenarnya... Mama dok belakang nak tumpang tengok... so kena tolakkan seat depan jadi macam tuh... gen2 nyer seat kan besar gabak.... waaah... jadi lapang lak keta... seat Aqilah we all alihkan kat belakang papa...


So...tiada lagi cermin untuk mama touch-up2...occay...
Kedut-kedut tu plastik monitor tak tanggalkan lagi... skrin 7 inci... kata papa itu yang paling besar... mama ingat nak lah yang besar sikit pada tuh... huhuhu.. katanya itu yang paling besar.. mana nak tahu.... ingat cam tv tu ada 21 inci... hahahahah...


Kalau dah habis tengok...leh lipat cam ni... jimat space... kalau keta besar tak per la... ini keta kecik... so we all pilih yang design macam nih.... senang...

20 comments:

D a Y a (^_~) said...

ok gak design camni
sempoi je
tp tu la
mama da xde cermin nak makeup2
hihi :p

Mr PenyuBiru said...

jenis camni,cuma perlu wyring power supply je la kut. canggih kan, dvd player + lcd bleh dicompactkan btknya hanya sebesar tu je.

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak kami beli yg portable DVD tue ..senang kt umh, dlm kete ..kt mana2 leh psg .. senang skit.. lg satu takut letak kt dlm kete x confident

mama | sarah | syimir said...

wah menarik la..brape rm tu kak?

mama | sarah | syimir said...

wah menarik la..brape rm tu kak?

Fadh said...

ha ha ha klau nak lagi besar, besar gak lah belanje nye...aku dah lama pasang dek kerana tujuan yang serupa...supaya anak2 xbuat bising masa aku memandu...so klau nak travel jauh2 waima dekat pun aku tetap pasangkan dvd yang boleh menarik minat aku...saman jpj perkara kedua...aku pedulik apa, bukan anak2 jpj tue yang buat bising kat dalam ketea aku he he he

iswatie "colours of life" said...

wah..menarik tuh....bp RM tuh?

n nampak secure gak coz lepas guna lipat..org tak perasan...

kirana said...

jadi mem la akak ngn aqilah kat blkg..ehe cian kat driver :P

aNnA_jaN said...

sya dh lama boh dvd dlm keta...senang kalau sy drive sorang2 aleeya buat prangai psg jerk upin n ipin...trus dok diam...senang sket nk drive...hehehe...

mummy_ayu said...

wah! menariknya..berapa RM yer? nak gak pasang untuk Ian coz dia pun macam aqilah gak, tak tentu arah bila mummy drive..nie bukan sesekali..hari hari.

ieyla said...

Ada bagusnya jg pasang Dvd player dalam kete terutamanya yg ada anak2.Macam saya bila husband tgh drive dia tak suka anak2 bising2 dalam kete,dgn adanya Dvd player tue pasang je cite kegemaran anak2 terus mereka duduk diam...anak2 saya pun lebih kurang mcm aqilah juga bila msk dalam kete tak reti dok diam...

nome said...

akak, suka la tgk dvd akak pasang tu...jatuh cintan lak nengok..keta saya pun gen2 gak..nak tau bape hengget akak pasang dvd tuh?

zh-ena said...

mmg sempoi..tapi ok la supaya bg aqilah senyap skit kan..risau gak klu jd aper2 nnti kan

IeDa said...

sama cam ayin...kalau dpt layan dvd nie..mmg kena spare dvd citer kartun byk2 coz dia cepat jemu..now..dah lama x tgk dvd ni.. weols letak dlm keta honda kat kg..x bawa ke sini..xtrail tu papa nyer x nak boh pulak..

@e_da said...

brape harga tu kak.. cam best jerk nak pasang jugak la...

SyaNa said...

teringin gak pasang dvd ni..

CuTeMiUt78 said...

memangkan.. senang je klu ada dvd..mau leka duk layan dvd je aqilah ya

++eden|essey++ said...

besh nyer..akak pilih design camtu kan ok gak, org x target ader dvd player lam kete...xder la kecuriann...hihihi

Applique Tee Shoppe said...

huks... saya pun nak tahu berapa RM tu bendalah tu... tapi ketor viva sajork.. mampukah verangan?

yayan said...

wah.. menarik ni.. dah ramai tanya brape RM kos pasang tu?