Tuesday, July 10, 2012

Spirited Away


Sabtu lepas... dok layan Aqilah tengok citer ni....kat channel 615 klu tak silap...
Aqilah ni jenis klu kita tengok tv sama dengan dia... dia leka...
Kalau tak... bila citer stop untuk iklan.. dia mula menakal...
Tapi citer ni pun bestla jugak.... anak tak takut mamanya yang takut lebih...overkan.hiks.

Budak pompuan comel yang berani tu nama dia Chihiro & 
budak lelaki yang cute tu nama dia Haku...

Dah habis tengok citer tuh... dah merengek plak nak tengok lagi... nak tengok lagi...
Tunggu kat Astro kot ada dia ulang.. tak de plak..
Last2 mama google je download kat pc...
Nah tengokla nak sampai jemu...
Tengok sekali dua dah jemu dah dia...
Hiks...

.
Sapa nak tengok citer ni leh google n donwload.. kat utube pun ada citer dia sikit2...
Ni sinopsis citernya.. best jugak...


Kisah bermula sebagai Chihiro dan ibu bapanya mengambil pula salah di laluan kotoran semasa dalam perjalanan ke rumah baru mereka di sebelah negara. Mereka menemui sebuah terowong di bawah jalan yang membawa mereka ke taman tema yang lama dan terbengkalai. Manakala Chihiro dan ibu bapanya meneroka tempat mereka mencari tempat yang penuh dengan restoren yang dipenuhi dengan semua jenis makanan yang lazat. Ibu bapa chihiro kemudian mula memakan  makanan yang terdapat di taman tema lama tersebut.  Sebagai Chihiro meninggalkan ibu bapanya dan mula meneroka tempat itu sendiri, dia datang kepada jambatan dan menemui seorang budak lelaki bernama Haku. Budak itu kemudian memberitahu kepada Chihiro bahawa beliau mesti meninggalkan tempat itu sebelum waktu malam. Beliau kemudian berlari untuk mencari ibu bapanya dan mendapati ibu dan bapanya telah bertukar menjadi 2 ekor khinzir. Chihiro amat takut dan berlari untuk ke kereta yang mereka letakkan di seberang terowong tapi dia amat terkejut bila dia dapat kawasan itu menjadi  sungai sahaja untuk mencari penuh air. Dia kemudian berlari dan ingin  bersembunyikan, Haku, kemudian datang mencari Chihiro menjanjikan bahawa dia akan membantu dia menyelamatkan ibu bapanya, tetapi satu-satunya cara adalah Chihiro mesti  mendapatkan pekerjaan di rumah mandi untuk tuhan-tuhan dan roh-roh Jepun. 
Ditulis oleh Brian Liu


Sorrylah ayat dia lintang pukang sebab saya translate kat Google Translate jek! :)

3 comments:

Anonymous said...

mcam bes jek..ni yg nk dlod ni..(^_^)
>shafa<

cikceriacorner said...

mcm best aje akak cite ni..heheh..bleh tgk kan...

Puteri Satu said...

shafa... tryla tengok... bestla tuk bebudak kot..

cikceriacorner - boleh tengok try google je ...for dnload

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...