Wednesday, January 30, 2013

Bercuti Langkawi (Hari Ke-2)

Gambar masa mula2 jejak kaki kat Langkawi.. sebelum orang halau baik snap gambar dulu..ngeee

Sambungan entry Bawak Anak Bercuti hari tu....
Gilerr lama nak sambungkan...
Saya memang terlalulah pemalas nak update blog sejak dua menjak ni..
Tapi nanti di masa depan tak de pulak cerita pertama kali bawak anak-anak bercuti ni kat blog..
So saya gagahkan jugakla update and edit gambar sikit2 untuk kenangan....

Kitorang sewa Alza kat sana untuk 3 hari 2 malam...
Harga tak ingat.. hahaha sebab hero-hero bayar... 
Nanti saya tanya hero2 saya dulu.. (Nanti update k..)

Menginap kat Sri Lagenda dah citer kat entry lepas kan... KLIK SINI


Hari kedua di Langkawi :)

Actually kitorang tak plan pun nak ambik pakej Island Hopping ni.. mlm pertama tu kitorang keluar makan.. and jalan2 sekitar Pantai Chenang... husband ngan Engah AN terus berminat nak ambik pakej tu.. bayar RM250 untuk satu pakej diorang bawak pegi Tasik Dayang Bunting, Eagle feeding ngan Pulau Beras Basah... Mulanya rasa macam.. ala takkan nak bawak budak2 ni naik bot kan.. tapi bila fikir balik.. bila lagi kan..dah alang2 dah sampai sini.... so on jekla...


Topi Aqilah tu beli RM10 kat Pantai Chenang... sweet... Adik ada topi.. 
tapi macam biasalah anak bujang saya ni tak berapa suka topi... hik hik

Nyawa saya.... :) 

Naik bot laju ya amat budak tu bawak.... ggrrr.. takut bila bot kena ombat....

Tapi anak dara saya yang sorang ni memang steady jek.. suka dia berangin gitu...
Si anak teruna saya.. jangan ditanya. memang takuut jekla dia tu manjang...
Sepanjang dok dalam bot peluk mama kuat-kuat.... tak bergerak2...
Sian Aqil Naufal...

Oh pemandangan dia.. masyallah cantiknye.. air dia nampak hijau sejuk mata memandang....

Ni kat Tasik Dayang Bunting....
Aqil Naufal macam biasa.. takut jekla keje dia...

Mengelupur nak dukung jek...


Sebelum balik ambik  gambar dulu... itu mak saya... Atok Aqilah n Naufal....

Sekejap je kitorang kat sini....
Lepas tu bot tadi datang ambik nak bawak g tengok Eagle Feeding....

Sempat snap gambar .... gambar lain malas nak upload... :)
Kat sini dalam 20 minit...
Adik bot tu terus bawak Pulau Beras Basah...
Kat situ... Kakak Aqilah mandi lerr apa lagi...
Adik macam biasa.. takuttt... hohohoh

Kat situ... Kakak Aqilah mandi lerr apa lagi...
Papa dia pun menyelam sama....
Adik macam biasa.. takuttt... hohohoh..
Anak bujang saya memang penakut....
:)
Kitorang balik dalam pkl 2 petang... 
Singgah solat kat Masjid... And acara seterusnya...
SHOPPING!! 
Syoookkk...




3 comments:

Afne said...

kak, masa kt airport alngkawi diorg tak strict sgt tp kt klia nk amik gambo kapal terbang pn kena tegur huhu

antalya said...

makin tambah semangat tambah comel cik abg akak tu yer hihihihi.

suzie said...

bestnya nie. aku teringin nk pergi sana lagi tp kene tunggu si kecik tu besar sikitlah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...